Хранителни добавки за стави

13 апр 2017

Когато искаме да отслабнем, обикновено ограничаваме приема на калории, движим се повече и използваме специален хранителен режим, за да ускорим изгарянето на мазнини. И какво общо има това със ставите? Подходящият хранителен режим, начинът на живот и редовния прием на хранителни добавки са полезни за здравето на ставите.

Възможно лечение на остеоартрит

13 апр 2017

Остеоартрозата (ОА) е най-често срещаното заболяване на ставите, което се характеризира със загуба на хрущял и неблагоприятни изменения в ставни тъкани.

Активни съставки, използвани в комплексните хранителни добавки за стави

13 апр 2017

Комплексната хранителна добавка включва комбинация от няколко важни съставки за грижа за ставите

Индивидуална нужда от хранителни вещества за ставите

13 апр 2017

Необходимостта от набавянето на нужните хранителни вещества при хората е строго индивидуална. Какво е важно да имате предвид?

Стави и разнообразно хранене

13 апр 2017

Звучи като клише, но разнообразното хранене е най-добрата предпоставка за доброто здраве на цялото тяло и разбира се за нашите стави. Всичко трябва да пасва идеално, точно като подреждането на пъзел. Ако липсва една част от пъзела, просто не можем да завършим цялата картина и усилията ни ще са напразни.

Стави и натоварване – механични въздействия

13 апр 2017

Всяка физическа дейност означава известно натоварване на ставите, особено на носещите товар стави като тазобедрената, колянната и глезенната. Нашето тяло взима това под внимание и успява да регенерира ставите, така че ние винаги да сме готови за движение. Но ако натоварването е несъразмерно, едностранно или неподходящо, можем да допринесем за износването на ставите и повишаването на риска от остеоартрит.

Стави и възраст

13 апр 2017

Спомнете си какво можеше да прави тялото ви когато бяхте на 15 години. Докато сте седели с кръстосани крака можехте да се снижите и докоснете пода с колена. В часовете по физическо скачахте високо, бягахте на дълги разстояния. Били сте на крак от сутрин до вечер. И не сте чувствали никаква болка или ограничение в движението ...

10 правила за грижа за ставите

13 апр 2017